2013. július 27., szombat

2. Ars Poetica Versklub találkozó

Kedves Blogolvasó!

2013. július 26-án megrendeztük a második Ars Poetica Versklub találkozót Budapesten a Mozsár kávéházban. El sem hiszem, de valóban érdemes volt. Az első is sikeres volt, de valamivel több volt attól, hogy egy picit már ismertük egymást a tagokkal, és számomra még értékesebbnek tűnt attól, hogy eljött Alberti Györgyi festőművész és Beri Róbert az Éden Művészeti Hálózat vezetője  is, akik közel állnak hozzám, az aranyszívű Tátos Gyöngyiről nem is beszélve aki készült, és az egyik versem fel is olvasta. Bevallom meg is hatódtam kissé, hisz váratlanul ért ez a kedves gesztus.
Új tagként köszönthettük Sohonyai Attilát, aki Tolna megyéből utazott fel Budapestre a találkozó kedvéért.
Az előző találkozón megadott szavakból briliáns versek születtek. Ezeknek a felolvasását követte a kortárs és híres költők műveinek felolvasása. Kránitz Laura Dékány Róbert Talán volt című versét hozta, Szabó Lőrinc - Semmiért egészen című művét adta elő hatalmas átéléssel, Bella Beáta Tóth Árpád - Lélektől lélekig című versét olvasta fel.
Szinte mindenki hozott saját verset is. Így felolvastuk azokat is. Pável Colton István kérésére kicsit elmélkedtünk azon a kérdésen, hogy "mi a vers". Érdekes válaszok érkeztek... / hogy számomra mi a vers, a lélek tükre ami a papírra vetül... /
A második találkozónk is tartalmasra sikeredett a tíz fővel, bízzunk benne, hogy a következő alkalommal hasonló létszámmal ülünk majd egy asztalt körbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése