2013. november 29., péntek

Közeleg az ünnep!Kedves Blogolvasó!

Hamarosan meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún. Idén is nagy-nagy örömmel készülünk kis családommal a karácsonyra. Az elmúlt este mindenkinek azt a feladatot adtam írjon össze tíz olyan dolgot amitől számára elképzelhetetlen a karácsony. Megható volt olvasni, hogy szinte mindannyian leírtuk azt a szót "közösen" és "családi". Négyből hárman írtuk azt le, hogy "stressz mentes". 
A Gaudium kórussal is készülünk az ünnepre. Tavaly írtam egy magyar szöveget a Little drummer boy - című karácsonyi dalra. Idén ezt is előadjuk a tárnoki adventi koncertünkön, ahol az Ave Maria - t kisfiam Dominik zongora kíséretében énekeljük majd.
Az Ars Poetica Versklub vezetőjeként pedig már szervezem a karácsonyi versklub találkozót. Helyszínünk a Broadway Club lesz. Házi sütikkel készülünk, és forralt bort iszunk, karácsonyi verseinkkel örvendeztetjük majd meg egymás szívét. Nagyon várom már!

Egy tavaly írt versemmel szeretnék most kicsit karácsonyi hangulatot kelteni, amely megjelent a Karácsonyi meglepetés című antológiában 2012-ben:

Közeleg az ünnep


Ha bekopog az ünnep,
Kicsiny ablakodban,
Gyújtsd meg a gyertyát,
Szíved tárd ki nyomban.

Suttogva fúj a szél,
A havat lágyan hordja,
Az ünnepi hangulat,
Lelked átkarolja.

Titokzatos este,
Oly nagyon várom,
Család, szeretet, béke,
Ez mind a karácsony!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése