2014. március 2., vasárnap

Versklub találkozó a Budavári Művelődési házban először

2014. február 28.-án tartottuk az idei második versklubtalálkozónkat. Új helyünkön a Budavári Művelődési házban. A panoráma terem gyönyörű kilátása hangulatunkat az első pillanattól fokozta. Az idő múlásával sötétedni kezdett, és láttuk a Dunán csillogó Budapest fényeit, a Lánchíd megvilágításáról nem is beszélve.
A már rendszeresen járó tagok mellett két új vendégünk volt Czirják Jolán aki gyönyörű hexametereivel emelte a találkozó fényét, és Barabás Szilvia aki már az irodalmi feladataink megoldásával érkezett, így halhattuk a szavainkra ihletett haiku csokrát is. Érdekes megoldások érkeztek a feladatainkra, azonban szinte mindenki megbirkózott még a legnehezebbnek tűnő rímpárral is.
Februári születésű irodalmi személynek ebben a hónapban Csoóri Sándort választottuk, rövid életrajza mellett a Vesd meg magad című költeménye is elhangzott Kádár Valéria felolvasásában. Más költők versei közül Jolán Faludy György - Óda a magyar vershez című alkotását. Csordás Barbara angol költők verseit hozta.
Találkozónk utolsó óráját a március 15.-i szereplésünkkel kapcsolatos felkészüléssel töltöttük. A műsort Pásztor Attila állította össze. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy egy ilyen nívós műsorban részt vehetünk. Köszönjük Attilának az előzetes munkát!

A következő találkozóra is megadtuk az irodalmi feladatokat. Sőt már . és április megvan a következő két találkozó időpontja is. Leegyszerűsítettük a dolgot azzal, hogy minden hónap utolsó péntekén lesz majd ezután a Versklub találkozó. Tehát március 28. és április 25.

A Budavári Művelődési Ház márciusi programfüzetében is olvashatnak rólunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése