2016. január 23., szombat

Magyar Kultúra napja a Tárnoki Művelődési házban

Sármándy Pál novellaíró
Magyar András költő
A Tárnoki Művelődési ház és Könyvtár a Magyar Kultúra napja alkalmából rendezett műsort 2016. január 22.-én Halmainé Tóth Gabriella vezetésével. A rendezvény különlegessége, hogy tárnoki művészek sorakoztak fel, és mutatkoztak be alkotásaikkal.
Elsőként Sármándy Pál novellaíró mesélt az írásainak keletkezéséről, és annak szerepéről az életében. Érdekes, és tanulságos volt hallgatni. Magyar András költő folytatta a bemutatkozók sorát, egy verssel, amit magáról írt, és egy szerelmes alkotásával. 
A következő előadók a fiam Héthy Dominik és jómagam voltunk, aki zongorán kísért saját művét előadva, miközben felolvastam 
Életünk dallama című hozzá írt versem. 


Dominik és Én 


Kulcsár Levente
A zongora az eseményen központi szerepet kapott, aminek nagyon örültem. Három ifjú zongorista következett, közülük Kulcsár Leventét egész kicsi kora óta ismerek, és külön örömmel hallgattam zongorajátékát.
Jazzy Voice együttes
A Jazzy Voice első színpadra lépésének is tanúi lehettünk, ismert dallamok csendültek fel, mint a Ha én rózsa volnék Bródy Jánostól, vagy a Most élsz című Máté Péter nagy sikerű dala. 
A műsor Kaboldi Mária festőművésznő kiállításának megnyitójával zárult. (A képeket február 5.-ig láthatják az érdeklődők a Művelődési házban.)
Kellemes beszélgetős hangulat volt a műsort követő fél órában. Megosztottuk egymással gondolatainkat egymás alkotásairól, vagy épp fogadtuk az elismerő kritikát. Miközben a képekben gyönyörködtünk, süteményt fogyasztva... büszkén tekintettem körbe, hogy ismét új tárnoki tehetségeket ismerhettem meg. Köszönet érte Halmainé Tóth Gabriellának aki reméljük, hogy még sok ilyen műsorral örvendeztet meg bennünket!


Halmainé Tóth Gabriella és Kaboldi Mária festőművésznő


A műkedvelő közönség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése