2016. május 31., kedd

"Bízom, Van, Ki véd" zenés irodalmi est

Szemerédi Bernadett színművésznő
A facebook-on láttam meg Szemerédi Bernadett színművésznő megosztását a mai rendezvényről, aki pár éve az általam megálmodott, és szerkesztett Ars Poetica Versklub első antológiájának könyvbemutatóján fellépett. Már akkor lenyűgözött a művésznő sokoldalúsága, hiszen verseket ír, gyönyörűen énekel emellett hegedűn játszik, ami az egyik legkedvesebb hangszer számomra.

A Jó szó esték elnevezésű rendezvénysorozat hat éve várja az érdeklődőket. Célja a szeretet üzenetének terjesztése, hogy nagyobb hangsúlyt kapjanak az ingyen is elérhető legértékesebb  dolgok, mint a jó szó, a szeretet vagy éppen a hit. Ma Szemerédi Bernadett volt az est vendége, a nézők érkezéskor egy-egy üzenetet húzhattak, amivel az asztalokhoz ülhettek. Sütemény és tea fogadta őket az asztalon hangulatos gyertyafénnyel. Miután a házigazdák szóltak néhány kedves szót az egybegyűltekhez Bernadett vette át a szót. Egy órás műsora egy pillanatnak tűnt, tartalmas és lélekemelő élményt nyújtott. Személyes élményeit is beleszőve a versek és a dalok összessége tökéletes kerek műsorrá állt össze. Külön öröm számomra, hogy a Hallelujah, a Nézz rám Istenem című dalokat is hallhattuk. Sokunkat megérintve, könnyeket csalt szemünkbe. A művésznő párja Széplaky Géza színművész is közreműködött a műsorban, két verset is hallhattunk előadásában.


Széplaky Géza színművész
A bejáratnál az alábbi üzenetet húztam, ami hosszan elgondolkodtatott:
"Egy napon miután uralmunk alá hajtottuk a szelet, a hullámokat, az árapályt, és a gravitációt, talán hasznosíthatnánk a szeretet energiáit is. Akkor a világtörténelem során másodszor, az ember újra felfedezné a tüzet."
/Pierre Teilhard De Chardin/

A műsor után gratuláltam, és váltottam néhány szót a művésznővel


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése