2016. május 31., kedd

Évadzáró Irodalmi teadélután

Egy újabb különleges irodalmi rendezvényen vehettünk részt 2016. május 20.-án Halmainé Tóth Gabriella jóvoltából immáron húsz fővel. Az irodalmi teadélután vendége Szolnoki Gábor Polgármester Úr volt, akivel most magánemberként beszélgetett Gabriella. Polgármester Úr irodalomhoz való vonzódása a középiskolában kezdődött. Megtudhattuk, hogy az írás szerves része az életének. 2006-ban a Tárnokhír szerkesztésében nagymértékben segédkezett. Polgármesterként számtalan levelet válaszol meg, rengeteg ír, ami igazából inkább közéleti írás, mint irodalmi megfogalmazás. Azonban feleségéhez Dobos Erikához írt verseket érzelmei kifejezésére, amikor Tárnokra költözött.
A művészettel való kapcsolata elfoglaltságainak köszönhetően még nem bontakozott ki teljesen. Az elmúlt hónapban feleségével Erikával felkérést kaptak, hogy egy színjátszó körrel szerepeljenek, aminek Szolnoki Gábor testvére is a tagja. Kolozsváron, és Nagyváradon is előadták a darabot. Nagy élmény volt számukra!
A találkozó végéhez közeledve Pluhár Rudolf örvendeztetett meg bennünket egy újabb Romhányi mű előadásával, így ez alkalommal sem maradt el a versmondás.

Az évad utolsó Irodalmi teadélutánján megköszöntem a megjelentek nevében Halmainé Tóth Gabriellának, hogy egész évben havi rendszerességgel szervezte a rendezvényeket, ami számunkra nagy örömöt okozott. Munkájának köszönhetően elmondhatjuk, hogy van irodalmi élet Tárnokon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése