2016. október 22., szombat

Irodalmi teadélután Dobos ErikávalAz októberi Irodalmi teadélután egy esős napon került megrendezésre, azonban ez nem marasztalta otthon az irodalom kedvelő társaságot. A rendezvény vendége Dobos Erika volt, a Tárnoki Lokálpatrióták Közhasznú Egyesületének vezetője, aki gyermekkora óta nagy tisztelője az irodalomnak. Számos rendezvényen hallhattunk verseket, novellákat az előadásában, melyeket kimagasló tehetséggel és átéléssel ad elő. Első megmérettetése gyermekként a második osztályban történt, amikor megnyerte a szavalóversenyt az iskolában Petőfi Sándor Itt van az ősz, itt van újra című versével. Az olvasás az élete része lett, gyakran olvastak fel egymásnak édesanyjával verseket, szívesen fordítottak időt erre a közös időtöltésre. Középiskolában két verse is született, melyet hallhattunk is tőle. Sajnos ez csupán próbálkozás volt, pedig a rendezvényen összegyűltek szerint, mind azt gondoljuk, ezt érdemes lett volna folytatni. 
Négy éven át egy színjátszó kör tagja volt, bejárták az országot előadásaikkal, és Erika nagyon jól érezte magát színészként. Ez az iskolával véget ért számára, azonban idén lehetősége volt a család révén egy kicsit ismét belekóstolni a színészkedésbe.
A rendezvényre egy humoros novellával készült Lackfi Jánostól, Arany János balladái közül egy szívhez szóló művet Az egri leányt, és nagy meglepetésemre az egyik versem is felolvasta Hangszered lennék címmel. Mindig nagy vágyam volt, hogy egyszer halljam az előadásában valamelyik művemet, és nagyon hálás vagyok, hogy erre most sor került.
A rendezvény végén teázgatás közben mindenki lehetőséget kapott, hogy megossza velünk versét, vagy gondolatait. Magyar Andrástól a tőle teljesen szokatlan hangvételű és hosszúságú pikáns verseket hallhattunk. Természetesen Pluhár Rudolf is megörvendeztetett bennünket néhány verssel, Arany János Fülemile című műve után vidám hangulatot keltve Romhányi verssel zárta a teadélutánt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése