2017. március 26., vasárnap

Biberika János az Irodalmi teadélutánon
Könyvtárunk vezetőjétől megszokhattuk, hogy mindig egy különleges művészt mutat be az irodalom kedvelő társaságnak. Ez most sem volt másként, ugyanis a márciusi Irodalmi teadélután vendége Biberika János volt, aki egy nagyon színes egyéniség és rengeteg kellemes pillanatot okozott a jelenlévőknek. 
János általános iskolás korában kezdett verseket írni, a nagyközönség azonban a tavalyi Tárnoki ihletés pályázat kapcsán ismerhette meg néhány alkotását. Ez alkalommal volt szerencsénk hallani tőle több saját művet, a gyermekverstől a lírai költészetig. Az irodalom mellett János gitáron játszik, néhány versét meg is zenésítette. A rendezvényen Weöres Sándor megzenésített verseiből hallhattunk tőle néhányat. Gyermekként tehetségesen rajzolt, ezért sokan azt gondolták, hogy ezen a vonalon képzi majd magát, azonban más irányt vett az élete. A rajzolás napjainkban újra élete része lett egy jobb agyféltekés tanfolyamnak köszönhetően. Gyakran készít portrét fényképek alapján. 
Gabi kérdéseinek köszönhetően megtudhattuk, hogy János nem csupán a művészetnek hódol szenvedéllyel. Szeret motorozni is, ami a szabadság érzését nyújtja számára. Természetesen erről is írt már verset, így egy kicsit mi is ízelítőt kaphattunk ebből az érzésből.
Az idő gyorsan és remek hangulatban telt. Végezetül a teadélután háziasszonyát Halmainé Tóth Gabriellát köszöntöttük gratulálva a Tárnokért díj elnyeréséért, amelyhez ezúton is gratulálunk. Erre a köszöntésre Magyar András költőnk egy verset is írt Gabinak, amit is felolvasott a díjazottnak.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése