2017. május 22., hétfő

Vasvári kórustalálkozó


A Gaudium kórus hónapokkal ezelőtt meghívást kapott Vasvár Városának Vegyeskarától az idei kórustalálkozójára. A meghívást Kovácsné Kiss Valinak köszönhettük, aki a vasvári kórus tagja volt mielőtt Tárnokra költözött, és kórusunkhoz csatlakozott. Úgy döntöttünk szeretnénk megismerni a várost, ahova ellátogatunk, így nem csak a kórustalálkozó idejére maradnánk. Vali tökéletesen megszervezte számunkra az utazást, szállással és városnézéssel egybekötve, amiért mindannyian hálásak vagyunk. Egy rendkívül emlékezetes hétvégét töltöttünk együtt Vasváron. Megtekintettük a hely nevezetességeit, és ismerkedtünk a város gazdag történelmével.


A kórustalálkozót 2017. május 20.-án rendezték meg ünnepélyes keretek között a vasvári Kardos László Általános Iskolában. Négy kórus tartott ízelítőt a repertoárjából, nagyon különleges volt, mert mind a négy kórus más-más műfajt, és előadásmódot képviselt. Igazán színes volt így a műsor. Kórusunk több új művet is előadott, melyet még nem hallhatott tőlünk a tárnoki közönség, bízunk benne, hogy hamarosan előadhatjuk "otthon" is. 
A rendezvény végén a kórusokat vendégül látták a házigazdák, evés-ivás után közös éneklés következett remek hangulatban, melynek nehezen tudtunk véget vetni. 
Vasárnap délelőtt a templomban a mise alatt énekeltünk a gyönyörű Római katólikus (volt Domonkos rendi) középkori eredetű, barokk templomban.
Kórusunk már a következő fellépésre készül, a júliusban megrendezésre kerülő Bor, mámor, Bénye kulturális - gasztronómiai fesztiválra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése